97 години од независноста кон иднината

97 години од независноста кон иднината

 

Со прогласувањето на Република на 29 октомври 1923 година, во историјата на турската нација се отворија вратите на една нова ера, а изразот „Суверенитетот безусловно и припаѓа на нацијата“ своето место во државната администрација го зазеде во најистакната форма.


Тагови: