106 години од Победата на Чанаккале (18 март 1915 година): Славната епопеја на турскиот народ низа фотографии...

Поминаа 106 години од Победата на Чанаккале на 18 март 1915 година: Славната епопеја на турскиот народ низа фотографии

Поминаа 106 години од извојуваната Победата на Чанаккале (Дарданелите) на 18 март 1915 година. Славната епопеја на турскиот народ низа фотографии...


Тагови: 15 март 1915 година , турскиот народ , низ фотографии , 106 години , славната епопеја , Чанаккале , Победата на Чанаккале