Започнаа активностите за евакуирање од Алепо

Во рамките на постигнатиот прекин на огнот чиј земја гарант е и Турција започнаа активностите за евакуирање на цивилите од градот Алепо во Сирија

По повторно воспоставениот прекин на огнот започнаа активностите за евакуирање на цивилите од областите на градот Алепо кои се наоѓаат под опсада на режимските сили и шиитските милициски сили под команда на Иран

Согласно постигнатиот договор во прва етапа се предвидува да бидат евакуирани ранетите.


Тагови: воспоставениот прекин на огнот , евакуирање , цивилите , Алепо , под опсада , режимските сили , шиитските милициски сили , Иран , постигнатиот договор , прва ета , евакуирани ранетите