Во терористичкиот напад на две џамии во градот Крајстчерч во Нов Зеланд животот го загубија 50 лица

Во реализираниот терористички напад на две џамии за време на клањање на џума намаз (петочната молитва) во градот Карјстчерч во Нов Зеланд беа ѕверски убиени 50 лица |

Во реализираниот терористички напад на две џамии за време на клањање на џума намаз (петочната молитва) во градот Карјстчерч во Нов Зеланд беа ѕверски убиени 50 лица

Тагови: Нов Зеланд , Крајстчерч , џума намаз , клањање , две џамии , терористичкиот напад