Расте бројот на жртвите во ураганот Флоренс во САД

Надлежни соопштија дека поради поплавите и силните ветрови предизвикани од ураганот Флоренс кој потоа се претвори во тропска депресија со послаба моќ, во Северна Каролина досега животот го загубиле 11, а во Јужна Каролина 6 лица.

Бројот на загинатите во ураганот Флоренс кој ги погоди источните брегови на САД се зголеми на 17 лица.

Надлежни соопштија дека поради поплавите и силните ветрови предизвикани од ураганот Флоренс кој потоа се претвори во тропска депресија со послаба моќ, во Северна Каролина досега животот го загубиле 11, а во Јужна Каролина 6 лица.


Тагови: ураганот , Флоренс , источните брегови , САД , поплавите , силните ветрови , тропска депресија , Северна Каролина , Јужна Каролина