Есен во Централ Парк во Њујорк во САД

Централ Парк во Њујорк годишно е посетуван од страна на приближно 25 милиони лица и убавините на овој урбан вештачки парк доаѓаат до израз особено во есен

Централ Парк во Њујорк како симбол на САД, со доаѓањето на есента се преобразува во жолта и румена боја. Централ Парк кој што е покрај тоа што е вештачки парк со убавините со кои што располага личи на филмски платоа, се наоѓа меѓу најмногу посетуваните места од страна на туристите кои доаѓаат во САД.

Централ Парк се наоѓа во срцето на Менхетен во Њујорк и годишно е посетуван од страна на приближно 25 милиони лица. Убавините на овој парк доаѓаат до израз особено во есен.

(Волкан Фурунџу - Агенција Анадолија)


Тагови: Централ Парк , Њујорк , САД , доаѓањето на есента , жолта и румена боја , вештачки парк , убавините , туристите , срцето на Менхетен