Ерменија изврши ракетен напад врз Генџе (Ганџа), вториот по големина град на Азербејџан

Ерменија изврши ракетен напад врз Генџе (Ганџа), вториот по големина град на Азербејџан

Во објавеното писмено соопштение од Главното јавно обвинителство на Азербејџан се истакнува дека истреланите ракети синоќа од страна на Ерменија погодија цивилни згради во градот Генџе (Ганџа), вториот по големина азеребјџански град.

Во соопштението се вели дека во овој напад на ерменските сили загинаа 9 азербејџански цивили, а 34 мина се ранети.

Во соопштението и се одделува место на информацијата дека продолжуваат активностите за пребарување и спасување под рушевините на срушените куќи во нападот, а воедно се подвлекува дека меѓу загинатите има 4 жени, а од ранетите 16 се жени и 6 деца.


Тагови: ракетен напад , Ерменија , Азербејџан , Ганџа , Генџе