(ФОТОГАЛЕРИЈА) Турските војници им подадоа рака на сириските семејства

Турските војници им подадоа рака на сириските семејства

Еден Сириец кој живее надвор од селото Сорке северно од Африн дојде на границата со Турција и рече дека заедно со неговото семејство во подрачјето има уште неколку семејства. Сириското семејство истакнаа дека немаат храна. Врз основа на ова барање, турските војници презедоа иницијатива и помошта во храна што пристигна од Турската Црвена полумесечона, со оклопните возила им ја доставија на сириските семејства кои живеат во околината на селото Сорке. Сириското семејство им се заблагодари на турските војници и истакнаа дека по операцијата, почнале да живеат поудобно.

 


Тагови: Турските војници , подадоа рака , сириските семејства