120 години од дипломирањето на Мустафа Кемал Ататурк во Воената гимназија во Битола

Вчера во Битола беше организирана комеморативна програма по повод 120 години од дипломирањето во Средното воено училиште на големиот лидер, основоположникот на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк. |

Вчера во Битола беше организирана комеморативна програма по повод 120 години од дипломирањето во Средното воено училиште на големиот лидер, основоположникот на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк.

На комеморативната програма во поранешното Средно воено училиште во Битола учествуваа високи функционери на владата на Северна Македонија, армиите на Северна Македонија и Турција и други еминентни личности од Северна Македонија и Турција


Тагови: