Во Истанбул постелен најголемиот живописен „килим од лалиња“ во светот

Во Истанбул постелен најголемиот живописен „килим од лалиња“ во светот

Во рамките на 11-от Фестивал на лалето на површина од 1.728 метри квадратни под отворено небо до 30 април ќе се изложува „килим од лалиња“ формиран од 563.000 свежи лалиња


Тагови: килим од лалиња , Фестивал на лалето , отворено небо , свежи лалиња