Сарајот Исхак Паша кај Догубајазит-Агри низ фотографии

Сарајот Исхак Паша во населеното место Догубајазит кај градот Агри во нашата источноанадолска област привлекува внимание со неговата монументалност и убавина.

Сарајот Исхак Паша во 2018 година го посетија вкупно 121 илјада 94 домашни и странски туристи, што претставува рекорден број досега.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Тагови: Сарајот Исхак Паша , Исхак Паша , Догубајазит-Агри , посетители , зголемува бројот , секоја година