Познатото туристичко одморалиште Кападокија под снежна покривка

Познатото туристичко одморалиште Кападокија под снежна покривка

Кападокија која е една од најпознатите туристички дестинации во Турција и кадешто се спојуваат убавините на природата и историјата, формирајќи еден од најубавите пејзажи на светот, е покриена со снежна покривка.

Снегот ја покри Кападокија која се наоѓа на Списокот на светско наследство на УНЕСКО.

Кападокија во текот на годината ја посетуваат приближно 2,5 милиони туристи.

 


Тагови: УНЕСКО , Списокот на светското наследство на УНЕСКО , туристички дестинации , снежна покривка , Кападокија