Почна бербата на чајот во Црноморската област

Чајот кој претставува извор за обезбедување на своите потреби за живот за приближно 240 илјади производители во градовите Ризе, Артвин, Трабзон и Гиресун во Црноморската област со добиената посакувана продуктивност во првиот период на берба ги израдува производителите.

Чајот кој претставува извор за обезбедување на своите потреби за живот за приближно 240 илјади производители во градовите Ризе, Артвин, Трабзон и Гиресун во Црноморската област со добиената посакувана продуктивност во првиот период на берба ги израдува производителите. Населението од источно Црноморската област кое во градините со чај доаѓа уште во раните утрински часови, со ножиците за чај кои што постојано ги носат со себе продолжува со последната рака од првиот период на берба во новата сезона.

(Новинска агенција Анадолија-Хакан Бурак Алтуноз) 

 


Тагови: чајот , производители , Ризе , Артвин , Трабзон , Гиресун , Црноморската област , источно Црноморската област , градините со чај , берба , ножиците за чај