Отворена Џамијата Чамлиџа во Истанбул, најголемата џамија на Турција

Џамијата Чамлиџа, изградена на највисокиот рид на Истанбул е отворена за клањање (богослужба) |

Џамијата Чамлиџа, изградена на највисокиот рид на Истанбул е отворена за клањање (богослужба)

Изградбата на Џамијата Чамлиџа започна во 2013 година и траеше 6 години


Тагови: најголемата џамија , Турција , Истанбул , Џамијата Чамлиџа