Музеите и археолошките локалитети во Кападокија повторно отворени за посетителите

По олабавувањето на мерките коишто беа преземени во рамките на борбата против глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19) музеите и археолошките локалитети во познатиот туристички центар на Турција Кападокија во близина на главниот град Анкара повторно ги очекуваат посетителите.

Музеите и археолошките локалитети во познатиот туристички центар на Турција Кападокија во близина на главниот град Анкара повторно ги очекуваат посетителите


Тагови: археолошките локалитети , посетителите , повторно отворени , музеите , Кападокија