Илјада годишните фрески во Кападокја ги маѓепсуваат туристите

Во Кападокја има голем број цркви кои што биле издлабени во карпи во раниот христијански период кои секоја година се посетуваат од страна на голем број домашни и странски посетители

Три цркви во Кападокја меѓу кои се наоѓа и црквата Токали издлабена во карпа каде што се насликани како филмска лента голем број фрески од раѓањето до смртта на Исус секоја година се посетуваат од страна на просечно по 1 милион посетители.


Тагови: фрески , Кападокја , маѓепсуваат туристите , домашни и странски посетители