(ФОТОГАЛЕРИЈА) Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“

Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“

Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“.

Според Руми (Соларниот) календар, Јазидите во Ирак веруваат дека првата среда во месец април е свет ден поради што во знак на одбележување на празникот „Црвена среда“ се собраа во храмот Лалеш во месноста Шејхан кај Дохук.


Тагови: Јазидите , одбележаа , празникот , Црвена среда , Ирак