Eдниот од најчудните музеи во светот, Музејот за коса во Аванос во Кападокија

Eдниот од најчудните музеи во светот, Музејот за коса во Аванос во Кападокија

Секој посетител кој ќе дојде во Музејот за коса, во Аванос во Кападокија, ако сака, може да си исече праменче од косата, да се потпише на ливче и да го закачи во овој навистина интересен, малку чудесен, но истовремено оригинален и единствен музеј во светот.


Тагови: праменче од косата , Кападокија , Аванос , Музејот за коса