Националниот воен брод ТЏГ Бургазада предаден на Поморските сили

Националниот воен брод ТЏГ Бургазада предаден на Поморските сили

Националниот воен брод ТЏГ Бургазада изграден во рамките на проектот МИЛГЕМ, им е предаден на Поморските сили на Турција.


Тагови: националниот воен брод , воен брод , ТЏГ Бургазада , проектот , МИЛГЕМ , предаден , Поморските сили