На денешен ден 24.10.

На денешен ден 1882 година германскит научник Роберт Кох го откри микробот на туберкулозата

1515704
На денешен ден 24.10.

 

На денешен ден 1882 година германскит научник Роберт Кох го откри микробот на туберкулозата. Со ова откритие беше утврдено дека смртоносната болест туберкулоза ќе може да се излекува. Кох во 1905 година ја доби Нобеловата награда за физиологија и медицина.

 

1929... Почнаа да се слушаат чекорите на Големата депресија. Цената на акциите на Њујоршката берза почнаа многу брзо да паѓаат.

 

1975... Во заседата на мостот Бир-Хакеим во Париз која беше организирана од страна на ерменските терористи беа убиен амбасадорот на РТ во Париз Исмаил Ерез и неговиот шофер Талип Јенер.

 Слични вести