На денешен ден 28.09.

На денешен ден 1970 година, умре египетскиот претседател Гамал Абдел Насер

1498312
На денешен ден 28.09.

 

На денешен ден 1970 година, умре египетскиот претседател Гамал Абдел Насер кој беше познат арапски националист и ја формираше Сирија и Обединетатата Арапска Држава и 14 години владееше со Египет.

 

1989... Во американската сојузна држава Хаваи умре диктаторот Фердинанд Маркос кој владееше со Филипините во периодот од 1965 до 1986 година и проневери милијарди долари на својата земја.

 Слични вести