На денешен ден 21.02.

На денешен ден 1927 година американското списание „Тајм“ по вторпат фотографијата на основачот и првиот претседател на современа Република Турција Мустафа Кемал Ататурк ја постави насловната страница

На денешен ден 21.02.

На денешен ден 1927 година американското списание „Тајм“ по вторпат фотографијата на основачот и првиот претседател на современа Република Турција Мустафа Кемал Ататурк ја постави насловната страница.

 

1973... Еден израелски борбен авион собори патнички авион на авиокомпанијата на Либија над Синајската пустина. Во несреќата загинаа 108 патници.

 

2004... Терористите во Уганда извршија напад на еден камп за бегалци. Во нападот беа убиени над 170 бегалци.

  Слични вести