На денешен ден 03.12.

1989... Американскиот претседател Џорџ Буш и претседателот на поранешниот Советски Сојуз Михаил Горбачов на средбата во Малта официјално го објавија крајот на Студената војна

1316639
На денешен ден 03.12.

На денешен ден 1918 година на Конференцијата на сојузничките земји во Лондон по Првата светска војна, Германија беше осудена да плати обесштетување на сојузниците.

1942... Во несреќата во рудникот во Зонгулдак кај Ерегли загинаа 63 рудари.

1959... Лидерот на Кипарските Турци доктор Фазил Ќучук стана потпретседател на државата.

1984... Во истекувањето на отровниот гас во една фабрика за производство на инсектициди во индискиот град Бопал загинаа 18 илјади лица.

1989... Американскиот претседател Џорџ Буш и претседателот на поранешниот Советски Сојуз Михаил Горбачов на средбата во Малта официјално го објавија крајот на Студената војна.Слични вести