На денешен ден 25.06.

2009... Од срцев удар умре легендарниот поп пејач Мајкл Џексон.

1224662
На денешен ден 25.06.

На денешен ден 1861 – од туберкулоза на 38 годишна возраст умре 31-от османлиски султан Абдулмеџид.

1940... Французите во Втората светска војна ги прифатија условите на Германија и потпишаа капитулација.

1950… Започна Корејската војна. Во војната која започна меѓу Северна и Јужна Кореја, со приклучувањето на САД и сојузниците како и Советскиот Сојуз и Кина прерасна во меѓународен конфликт.

1991... Хрватска и Словенија ја прогласија независноста од Југославија

2009... Од срцев удар умре легендарниот поп пејач Мајкл Џексон.Слични вести