Бројот на живородени бебиња во Турција во 2021 година изнесува 1 милион 079 илјади 842

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) соопшти дека бројот на живородени бебиња во Турција минатата (2021) година изнесува 1 милион 079 илјади 842

1826258
Бројот на живородени бебиња во Турција во 2021 година изнесува 1 милион 079 илјади 842

Бројот на живородени бебиња во Турција минатата (2021) година изнесува 1 милион 079 илјади 842.

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) ги објави статистичките податоци за наталитетот во 2021 година.

Според тоа, бројот на живородени бебиња во 2021 година е евидентиран како 1 милион 079 илјади 842.

Минатата година, 51,3 отсто од живородените бебиња се машки, а 48,7 отсто женски.

Во 2021 година 3,1 отсто од новородените се повеќе бебиња на број, од кои 96,2 отсто близнаци, 3,5 отсто тројки и 0,3 отсто четворки или повеќе.

 Слични вести