Виолончелистот Клокнер и пијанистката Доркен на 10 јануари ќе приредат концерт во Истанбул

На 10 јануари во Операта Сурејја на општина Кадиќој во Истанбул ќе се одржи четвртиот концерт од серијалот „Музиката на виртуозите“ во чии рамки ќе настапат ерманскиот виолончелист Бенедикт Клокнер и германската пијанистка од грчко потекло Данае Доркен

1757415
Виолончелистот Клокнер и пијанистката Доркен на 10 јануари ќе приредат концерт во Истанбул

Германскиот виолончелист Бенедикт Клокнер и германската пијанистка од грчко потекло Данае Доркен на 10 јануари 2022 година во понеделник ќе се одржат концерт во Турција, кадешто ќе се состанат со љубителите на музиката.

На 10 јануари ќе се одржи четвртиот концерт од серијалот „Музиката на виртуозите“ започнат од страна на Операта Сурејја на општина Кадиќој во Истанбул.

На концертот во чии рамки на сцената ќе настапат германскиот виолончелист Бенедикт Клокнер и германската пијанистка од грчко потекло Данае Доркен, ќе бидат изведени делата од Роберт Шуман, Бохуслав Мартину и Дмитри Шостакович.

 Слични вести