Претепан Евреинот од редот Хареди кој сакаше да купи смарт телефон

Оваа православна еврејска секта забранува употреба на модерни технологии како што се телефони, телевизори и компјутери во нивните собранија

1719729
Претепан Евреинот од редот Хареди кој сакаше да купи смарт телефон

 

Еврејска група од ултра-православните Евреи Хареди го претепаа младиот Евреин од нивната заедница во окупираниот источен Ерусалим, во продавницата каде сакаше да купи паметен телефон.

Оваа православна еврејска секта забранува употреба на модерни технологии како што се телефони, телевизори и компјутери во нивните собранија.Слични вести