Халук Левент и Рускиот хор на Црвената армија одржаа заеднички концерт во Измир

Халук Левент на настапот на концертот, ги испеа репубичките маршеви на Републиката, вклучувајќи ги и маршевите Харбије, песната за Чанакакале и Измирскиот марш.

1717364
Халук Левент и Рускиот хор на Црвената армија одржаа заеднички концерт во Измир

Халук Левент и Рускиот хор на Црвената армија одржаа заеднички концерт во Измир

Интепретаторот Халук Левент и хорот на Руската Црвена армија ги пееја републичките и руските маршеви во Измир.

Концертот во театарот под отворено небо „Борнова Ашик Вејсел“, откако војниците на Црвената армија ги поставија турското и руското знаме на сцената, продолжи со интерпретација на руски маршеви.

Халук Левент на настапот на концертот, ги испеа репубичките маршеви на Републиката, вклучувајќи ги и маршевите Харбије, песната за Чанакакале и Измирскиот марш.

Во концертот, шоуто и маршевите на рускиот танцов ансамбл привлекоа големо внимание.

Турнејата на која Халук Левент ги пее републичките маршеви зедно со хорот на Руската Црвена армија, започна на 27 септември во Истанбул и ги опфаќа Анкара, Мерсин, Адана, Коња, Манавгат, Анталија, Фетије и Измир. Турнејата ќе заврши утре во Бурса.Слични вести