Вистечките мостови над „Босфорот“ осветлени во боите на знамето на Таџикистан

Вистечките мостови над Истанбулскиот морски теснец „Босфорот“, „Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“ синоќа беа осветлени во боите на знамето на Таџикистан кој слави 30 години од својата независност

1705585
Вистечките мостови над „Босфорот“ осветлени во боите на знамето на Таџикистан

Вистечките мостови над Истанбулскиот морски теснец „Босфорот“,„Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“ синоќа беа осветлени во боите на знамето на Таџикистан кој слави 30 години од својата независност.

Висечките мостови над Истанбулскиот морски теснец „Босфорот“ кои што за време на ззначајни денови и настани се осветлувани во различни бои и со светлосни ефекти, овојпат синоќа беа осветлени во зелена, црвена и бела, во боите на знамето на Таџикистан.

Осветлувањето коешто започне вчера во вечерните часови траеше до раните утрински часови.Слични вести