Вратени украдените историски артефакти на патријархот на грчката патријаршија Фенер

Меѓу 12-те артефакти кои беа украдени имаше икони на Исус и христијанските светци

1689845
Вратени украдените историски артефакти на патријархот на грчката патријаршија Фенер

 

Турција, на патријархот на патријаршијата Фенер во Истанбул му ги врати историските артефакти украдени од црквите.

Министерот за култура и туризам Мехмет Нури Ерсој, на церемонијата што се одржа во Чанаккале, на патријархот на грчката патријаршија Фенер  во Истанбул, Бартоломеј, му ги врати 12-те артефакти меѓу кои имаше икони на Исус и христијанските светци, а кои беа запленети во успешна операција на од жандармеријата.Слични вести