Балоните со топол воздух од Кападокија нова атракција над Тетово и Гостивар

Патувањето со балони на топол воздух коешто се реализира во соработка на Турската аеронаутичка институција (THK) и компанијата „Swiss Ballons“, стана нова атракција којашто буди голема заинтересираност кај локалното население и туристите

1679563
Балоните со топол воздух од Кападокија нова атракција над Тетово и Гостивар

Домашните и странските туристи кои сакаат да ги видат градовите Тетово и Гостивар во Северна Македонија од птичја перспектива, веќе имаат можност да го сторат тоа со балоните од Кападокија

Патувањето со балони на топол воздух коешто се реализира во соработка на Турската аеронаутичка институција (TХK) и компанијата „Swiss Ballons“, стана нова атракција којашто буди голема заинтересираност кај локалното население и туристите.

Турската аеронаутичка асоцијација (TХK) и компанијата „Swiss Ballons“, кои при поволни временски услови нудат летови на изгрејсонце и зајдисонце, секој ден во неделата, околку дојде до зголемување во побарувачката т.е. заинтерсираноста кон летањето и прошетката со балони со топол воздух планираат да донесат повеќе балони во подрачјето.Слични вести