Објавен нов промотивен филм со природно-историските богатства на Турција

Во видеото од 27 секунди објавено на профилот на министерот за култура и туризам Мехмет Нури Ерсој и на Министерството, им се одделува место на снимки од различни области на Турција и се привлекува внимание на природните и историските убавини на земјата

1678185
Објавен нов промотивен филм со природно-историските богатства на Турција

Објавен преку социјалните медиуми новиот промотивен филм подготвен од страна на Министерството за култура и туризам во кој се презентираат природно-историските богатства на Турција.

Во видеото во времетраење од 27 секунди објавено на профилот на министерот за култура и туризам Мехмет Нури Ерсој и на Министерството, им се одделува место на снимки од различни области на Турција и се привлекува внимание на природните и историските убавини на земјата.

Во промотивниот филм во кој се користи слоганот „Прошетај ја Анадолија“ заземаат место различни снимки од пространите крајбрежја на Средоземното Море до историските музеи под отворено небо и до спортисти на кану низ кањони.Слични вести