По повод 15-ти јули, балони со топол воздух со турски знамиња летаа на небото во Кападокија

Ние со благодарност ги одбележуваме нашите 251 жртва и 2.196 ветерани.

1676000
По повод 15-ти јули, балони со топол воздух со турски знамиња  летаа на небото во Кападокија

По повод 15-ти јули, Денот на демократијата и националното единство, балони со топол воздух со турски знамиња и транспаренти летаа на небото во Кападокија.

Транспаренти со натписите „Нема да заборавиме, нема да дозволиме да се заборави“ и „Турција не може да се помине“, подготвени од градското претседателство на Партија на правдата и развојот (АК Партија) на Невшехир и турски знамиња беа обесени на корпите со балони на топол воздух.

Балоните коишто во раните утрински часови полетаа од локацијата Пашабаг во областа Аванос во Невшехир, создадоа прекрасни слики на небото.

Претседателот на градскиот огранок на АК Партијата Али Кемиккиран рече дека со транспарентите закачени на балоните на топол воздух сакаат да му испратат порака до светот.

„Ние со благодарност ги одбележуваме нашите 251 жртва и 2.196 ветерани. Сакавме да покажеме дека не сме ги заборавиле и никогаш нема да ги заборавиме. Имаме гости од целиот свет. Оваа порака на целиот свет му ја испраќаме од нашиот регион“.

По повод 15-ти јули, Денот на демократијата и националното единство, балони со топол воздух со турски знамиња и транспаренти летаа на небото во Кападокија.

Транспаренти со натписите „Нема да заборавиме, нема да дозволиме да се заборави“ и „Турција не може да се помине“, подготвени од градското претседателство на Партија на правдата и развојот (АК Партија) на Невшехир и турски знамиња беа обесени на корпите со балони на топол воздух.

Балоните коишто во раните утрински часови полетаа од локацијата Пашабаг во областа Аванос во Невшехир, создадоа прекрасни слики на небото.

Претседателот на градскиот огранок на АК Партијата Али Кемиккиран рече дека со транспарентите закачени на балоните на топол воздух сакаат да му испратат порака до светот.

„Ние со благодарност ги одбележуваме нашите 251 жртва и 2.196 ветерани. Сакавме да покажеме дека не сме ги заборавиле и никогаш нема да ги заборавиме. Имаме гости од целиот свет. Оваа порака на целиот свет му ја испраќаме од нашиот регион“.

 Слични вести