Порака со честитки за Рамазан бајрам со фотографија на Ќаба од вселената

Корисниците на социјалните мрежи позитивно одговорија на пораката на францускиот астронаут кој ги пренесе неговите желби за празникот

1638851
Порака со честитки за Рамазан бајрам со фотографија на Ќаба од вселената

Францускиот астронаут Томас Песке, кој со ракетата „Фалкон 9“ беше испратен во Меѓународната вселенска станица на Спејс Икс, споделувајќи ја фотографијата на Мека снимена од вселената ноќе и Ќаба во сета своја сјајност, им го честиташе празникот Рамазан Бајрам на муслиманите.

Песке ја сподели пораката „Мека! Таа е толку светла што заслепува“ на англиски и француски јазик со ознаката „Среќни празници“ (EidMubarek) на неговиот профил на Твитер.

Корисниците на социјалните мрежи позитивно одговорија на пораката на францускиот астронаут кој ги пренесе неговите желби за празникот.

Лудовиќ Пуил, амбасадорот на Франција во Саудиска Арабија, објавата на Пескет ја сподели со пораката дека Мека-и Мукереме изгледа одлично од вселената.

Амбасадорот Пуил истакна дека 6 илјади француски граѓани во Саудиска Арабија се горди и среќни поради овој гест.Слични вести