Ердоган ги прими претставниците на турските НВО во Европа

Приемот во претседателскиот комплекс беше затворен за медиумите

1630568
Ердоган ги прими претставниците на турските НВО во Европа

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган прими претставници на некои турски невладини организации во Европа.

Приемот во претседателскиот комплекс беше затворен за медиумите.

Вчера, претседателот на Дирекцијата на Турците во странство и сродните заедници (ЈТБ) Абдулах Ерен и раководителите на 9 турски невладини организации (НВО) од Германија беа примени од Мустафа Шентоп, претседателот на Големото национално собрание на Турција (ТБММ).

Шентоп во говорот во оваа прилика рече:

„Многу е важна улогата и значењето за невладините организации од аспект на поттикнувањето и охрабрувањето на Турците во Германија да имаат посилна позиција во многу области, особено во политиката и економијата и да ги насочуваат во координација и хармонија.Слични вести