Во Адијаман во Турција снимени гасеници наредени во редица кои се однесуваат како да се змија

Во градот Адијаман во југоисточниот дел на Турција се снимени 78 гасеници (од видот боров четник) кои се движат наредени во редица во вид на поворка и се однесуваат како да се змија

1617140
Во Адијаман во Турција снимени гасеници наредени во редица кои се однесуваат како да се змија

Во градот Адијаман во југоисточниот дел на Турција се снимени 78 гасеници (од видот боров четник) кои се движат наредени во редица во вид на поворка и се однесуваат како да се змија.

Се верува дека ваквиот начин на однесување на гасениците е дел од механизмот за одбрана со којшто располагаат за да се одбранат од животните непријатели кои би можеле да ги нападнат и дека тоа е метод на однесување којшто го користат за да би можеле да се вратат назад во своите гнезда.

 Слични вести