Историска куќа стара 139 години во САД се пресели на својата нова адреса

Транспортот на преселувањето односно преместувањето на зградата чинеше 400 илјади долари

1588557
Историска куќа стара 139 години во САД се пресели на својата нова адреса

 

Двокатната историска зграда изградена во раните 1800-ти години во викторијански стил во градот Сан Франциско во Соединетите Американски Држави (САД), се пресели во друга улица во истиот град.

За време на транспортот на преселувањето односно преместувањето на зградата коешто чинеше 400 илјади долари беа отстранети трасите на електричните далноводи а исто така беа променети и маршрутите на некои автобуски линии.

Во соопштението објавено од страна на властите, беше наведено дека на земјиштето каде што се наоѓа куќата ќе се изгради нова 8 катна зграда.Слични вести