Радијата на ТРТ и натаму продолжуваат да бидат Глас на Турција

Освен квалитетната содржина, радио каналите на ТРТ продолжуваат да важат за примерна платформа во однос на правилната употреба на турскиот јазик и дикцијата

1582982
Радијата на ТРТ и натаму продолжуваат да бидат Глас на Турција

 

Радија на ТРТ, со дигиталната трансформација продолжуваат да бидат гласот на Турција.

Радија на ТРТ, со започнувањето на емитувањето на Радиото во Истанбул во 1927 година, денес со 16 регионални радио канали, продолжува да биде гласот на Турција. Од една страна со трансформацијата на содржините на подкаст и и пренесувањето на десетици илјади часови емитување на апликацијата „Слушајте ТРТ“ го одржува своето тврдење дека постои во дигиталниот свет.

Радио ТРТ Истанбул во Харбије, со прекрасните програми претворени во дигитални платформи продолжува да го пренесува носталгичниот дух на радиото во иднината.

Освен квалитетната содржина, радио каналите на ТРТ продолжуваат да важат за примерна платформа во однос на правилната употреба на турскиот јазик и дикцијата.Слични вести