Дали знаете дека повеќе од 150 илјади рецепти од турската кујна можете да најдете на 9 јазици?

Бану Атабај која во текот на 25 години ја прошетала цела Турција и ја истражувала турската кујна своите разговори, написи и кулинарски рецепти за истражување на специјалитетите ги споделува преку интернет адресата „ lezzetler.com“

1566433
Дали знаете дека повеќе од 150 илјади рецепти од турската кујна можете да најдете на 9 јазици?
Anadolu Lezzetleri 1.jpg

Дали знаете дека до повеќе од 150 илјади рецепти од турската кујна можете да дојдете на 9 различни јазици?

Бану Атабај која во текот на 25 години ја прошетала цела Турција и ја истражувала турската кујна која е меѓу најголемите и најбогатите кујни на светот, своите разговори, написи и кулинарски рецепти за истражување на специјалитетите ги споделува преку интернет адресата „ lezzetler.com“.

Бану Атабај која со мерење на локалните и општи кулинарски рецепти коишто ги истражува, најпрвин ги проба самата и доколку ги оцени за погодни ги објавува со наједноставен начин на раскажување, на својата интернет страница којашто ја подготвува со целосно свои лични напори им одделува место на повеќе од 150 илјади кулинарски рецепти. До овие рецепти освен на турски јазик може да се има пристап и на други светски јазици како што се азербејџански турски, англиски, арапски, германски, руски, италијански, шпански и француски јазик.

Благодарение на ова, луѓето од сите страни на светот ѝ можат да се запознаат одблизу со турската кулинарска култура ѝ можат да ги вкусат овие специјалитети на своите сопствени софри (трпези).Слични вести