Младата турска пијанистка Нехир Оззенгин го освои првото место на Меѓународниот натпревар во Србија

Младата 15 годишна турска пијанистка Нехир Оззенгин го освои првото место на Меѓународниот натпревар по пијано што се одржа во Србија

1556434
Младата турска пијанистка Нехир Оззенгин го освои првото место на Меѓународниот натпревар во Србија

Младата турска пијанистка Нехир Оззенгин го освои првото место на Меѓународниот натпревар по пијано Сања Павловиќ што се одржа во Србија.

Според објавеното соопштение од Универзитетот Јашам во Измир, 15 годишната пијанистка Нехир Оззенгин ученичка на Музичката академија на Центарот за постојана едукација на универзитетот продолжува да го прочујува своето име со постигнување извонредни успеси на меѓународните натпревари.

Младата турска пијанистка Нехир Оззенгин како последно успеа да го освои првото место на Меѓународниот натпревар по пијано Сања Павловиќ на кој поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) натпреварувачите пијанисти своите видеа со перформанси ги испратија преку интернет.

Во соопштението им се одделува место на изјавите на младата пијанистка Нехир Оззенгин која истакнува дека е страсно приврзана во музиката и дека една година како почнала и да компонира.

 Слични вести