Пештерата „Чал“ во Трабзон домаќин на 182 илјади туристи

Покрај природните убавини, пештерата Чал продолжува да привлекува внимание со својата чајџилница, автентичното кафуле и локалните вкусови во замокот

1546016
Пештерата „Чал“ во Трабзон домаќин на 182 илјади туристи

 

Пештерата „Чал“ која се опишува како „скриен рај“ под земја со своите сталактити, сталагмити, поток, водопади и езерца во Трабзон, во изминатите 11 месеци од годината беше домаќин на 182.511 туристи.

Пештерата „Чал“ која се смета за втора најдолга пештера во светот и се опишува како „скриениот рај под земја“, на своите посетители им нуди уникатни убавини во сите четири годишни времиња.

Пештерата, која во последните неколку години се наоѓа меѓу најпосетуваните места од страна на странски туристи и на надморска височина од околу 1050 метри, со својот историски замок навистина е  фасцинантна.

Покрај природните убавини, пештерата Чал продолжува да привлекува внимание со својата чајџилница, автентичното кафуле и локалните вкусови во замокот.Слични вести