Турција 10-та земја во светот од аспект на бројот на меѓународните студенти

Според податоците на Организацијата за образование, наука и култура на Обединетите нации (УНЕСКО) за 2018 година, во светот има 5.571.402 меѓународни студенти.

1543514
Турција 10-та земја во светот од аспект на бројот на меѓународните студенти

 

Турција, со 125.138 студенти на високото образование беше 10-та земја со најмногу меѓународни студенти.

Според податоците на Организацијата за образование, наука и култура на Обединетите нации (УНЕСКО) за 2018 година, во светот има 5.571.402 меѓународни студенти.

987 илјади 314 од овие студенти студираат на високообразовни институции во Соединетите Американски Држави (САД).

По САД следеа Англија со 452.079 студенти и Австралија со 444.514 студенти.

Турција со 125.138 студенти се најде на 10-то место со најмногу меѓународни студенти во високото образование.Слични вести