Симбол градбите на Истанбул осветлени во портокалова боја во знак на поддршка на борбата против насилството врз жените

„Кулата Галата“, „Момината кула“ и висечките мостови над Босфорот, „Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“ синоќа беа осветлени во портокалова боја, во знак на „25 Ноември - Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените“

1534450
Симбол градбите на Истанбул осветлени во портокалова боја во знак на поддршка на борбата против насилството врз жените
Galata Kulesi Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 1.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 2.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 3.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 4.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 5.jpg
İstanbul Turuncu Kadına Şiddetle Mücadele 6.jpg
Galata Kulesi Turuncu.jpg

Симбол градбите на Истанбул, во рамките на „25 Ноември - Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените“, синоќа беа осветлени во портокалова боја.

„Кулата Галата“, „Момината кула“ и висечките мостови над Истанбулскиот морски теснец Босфорот, „Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“ синоќа беа осветлени во портокалова боја, а со цел да се привлече внимание на значењето и поддршката на борбата против насилството врз жените, по повод „25 Ноември - Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените“.

Осветлувањето траеше до зазорување, првите сончеви зраци.Слични вести