Патријархот Вартоломеј му се заблагодари на претседателот Ердоган за манастирот Сумела

Вартоломеј на разговорот го изнесе задоволството од поддршката на претседателот Ердоган на реставрацијата на манастирот Сумела како и интересирањето

1463766
Патријархот Вартоломеј му се заблагодари на претседателот Ердоган за манастирот Сумела

Патријархот на грчката патријархија Фенер, Вартоломеј по телефон го побара претседателот Реџеп Тајип Ердоган и му се заблагодари за отворањето на манастирот Сумела по посетата и реставрацијата на истиот.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Дирекцијата за комуникации при претседателството  беше истакнато дека Вартоломеј на разговорот го изнесе задоволството од поддршката на претседателот Ердоган на реставрацијата на манастирот Сумела како и интересирањето.

Вартоломеј на разговорот им го честиташе празникот Курбан Бајрам на турскиот и исламскиот свет.Слични вести