Во Анталија откриена статуа стара 1 700 години

Статуата на која е прикажана жена облечена според обичаите во 3-от век, по реставрациските активности, ќе биде изложена во Музејот на Анталија

1463024
Во Анталија откриена статуа стара 1 700 години

Во античкиот град Перге во близината на месноста Аксу кај Анталија беше откриена статуа стара 1 700 години.

Во рамките на археолошките ископувања во античкиот град Перге, пред Хеленистичките кули беше откриена првата статуа во 2020 година.

Статуата на која е прикажана жена облечена според обичаите во 3-от век, по реставрациските активности, ќе биде изложена во Музејот на Анталија.Слични вести