Меѓународниот електронски Ден на Ерусалим ќе се одржи на 7 јуни

Манифестацијата освен профилите на социјалните медими, ќе биде поддржана и од страна на радио станиците и ТВ-канали

1429643
Меѓународниот електронски Ден на Ерусалим ќе се одржи на 7 јуни

Граѓанските и невладини организации кои се собраа по повод одбележувањето на 53-та годишнина од окупацијата на Ерусалим и Ал-Акса, на 7 јуни ќе одржат Меѓународен електронски ден за Ерусаим.

Во соопштението кое беше објавено во врска со прашањето беше истакнато дека во рамките на прогмата се предвидува да се искористат електронските социјални мрежи кои се претворија во јазик за комуникација.

Со манифестацјата која што ќе се одржи под етикетата „Ерусалим се спротивставува“ се планира да се промовираат Ерусалим и Ал-Акса и да се привлече вниманието на јавноста кон прекршувањето на правата во Ерусалим.

Манифестацијата освен профилите на социјалните медими, ќе биде поддржана и од страна на радио станиците и ТВ-канали.Слични вести