ТРТ продолжува да реди меѓународни успеси

Новиот ТВ-канал на ТРТ на јазикот Урду, „ТРТ Ертугрул Гази“ кој почна да се емитува во Пакистан, за само три недели по отворањето постигна голем успех

1425482
ТРТ продолжува да реди меѓународни успеси

Стратегијата за зголемување на влијанието на стратегијата на Турската радио и телевизија (ТРТ) на меѓународните радиодифузни платформи продолжува да реди успеси.

ТРТ, со серијата „Дирилиш Ертугрул“ на ТРТ која ги собори рекордите на гледаност и ТВ-канали на англиски, арапски, шпански, руски додаде уште еден ТВ-канал

Имено новиот ТВ-канал на ТРТ на јазикот Урду, „ТРТ Ертугрул Гази“ кој почна да се емитува во Пакистан, за само три недели по отворањето постигна голем успех.

ТВ-канал „ТРТ Ертугрул Гази“ од 18 до 25 мај, со вкупен број од 4 милиони претплатници и 250 милиони гледаност на Јутјуб, се најде на 33 место на каналите со најголем раст.Слични вести