Во Германија испратени писма со навредливи содрижини до 3 џамии

Адресите на испраќачите на писмата со навредлива содржина од поштата на Минхен најверојатно се лажни.

1424168
Во Германија испратени писма со навредливи содрижини до 3 џамии

До 3 џамии на Турско-исламската верска заедница (ДИТИБ) во германските градови Минхен и Дуисбур беа испратени писма на кои имаше фотографии со навредлива содржина.

Првиот ден на Рамазан бајрам до Централната џамија на ДИТИБ во Минхен, вториот ден до џамијата Мурадије во Дуисбирг, третиот ден до Централната џамија во Дуисбург преку пошта беа испратени писма со навредлива содржина за исламот и муслиманските вредности.

Според претпоставките, адресите на испраќачите на писмата со навредлива содржина од поштата на Минхен најверојатно се лажни.

Претседателите на здруженијата на џамиите Јусуф Ајдин и Рамазан Џејлан истакнаа дека писмата ги споделија со локалните раководители и доставија барање за што поскоро фаќање, предавање на органите на правдата и казнување на сторителите.Слични вести