Честит и мубарек Рамазан Бајрам

Денеска е првиот ден од Рамазан Бајрам кој ќе се слави во текот на три дена. Им го честитаме Рамазан Бајрам на сите муслимани во целиот свет...

1422591
Честит и мубарек Рамазан Бајрам

Муслиманите кои по заповед на Аллах за да ја добијат милоста на Севишниот, во текот на денот, еден месец постеа од изгрејсонце до зајдисонце, не јадеа и не конзумираа ништо, денеска го слават Рамазан Бајрам.

Рамазан Бајрам се слави три дена и муслиманите во целиот свет во текот на овие три дена ќе си го честитаат овој празник. Посакуваме Рамазан Бајрам кога кулминираат љубовта, братството и пријателството да донесе среќа за целото човештво и со надеж за подобро утро и посреќна иднина.

Честит и мубарек Рамазан Бајрам..!Слични вести