Губернијата на Истанбул по повод Лејлетул Кадир ќе одржи програма во џамијата Ејупсултан

Светата ноќ Лејлетул Кадир се одбележува секој 27 ден на месецот на постот Рамазан и тоа е ноќ кога почна да се објавува светата книга на муслиманите Куранот

1418744
Губернијата на Истанбул по повод Лејлетул Кадир ќе одржи програма во џамијата Ејупсултан

Гувернерот на Истанбул Али Јерликаја во објавата преку профилот на социјалните медиуми рече дека ноќта Лејлетул Кадир ќе ја одбележиме во џамијата на Ејупсултан Хазретлери. Со вас заедно ќе бидат Ахмет Озхан, Дурсун Али Ерзинџанли и Искендер Пала.

Програмата ќе започне на 19 мај во 23.00 часот според локално време и ќе може да се следи преку радио, ТВ-канали и социјалните медиуми.

Светата ноќ Лејлетул Кадир се одбележува секој 27 ден на месецот на постот Рамазан и тоа е ноќ кога почна да се објавува светата книга на муслиманите Куранот и се прифаќа за подобра од илјада месеци.Слични вести